← Ga terug

De Voetnoodzaak

Zooltherapie

De Voetnoodzaak gaat via een volledig op maat gemaakte zool de stand van de voet zodanig corrigeren dat de voetfunctie (d.i. de manier waarop de voet tijdens het stappen afrolt en zo het lichaam voortstuwt) zo goed mogelijk het ideaal benadert. Een verkeerde voetfunctie is immers vaak de oorzaak van lichamelijke klachten, hetzij aan de voet zelf, hetzij aan bovenliggende gewrichten (knie, heup, rug).

De podoloog werkt met het BORGinsole scansysteem. Bovendien wordt een klinisch onderzoek uitgevoerd, wordt de voet en bij uitbreiding het volledige onderste lidmaat opgemeten. Vervolgens wordt een ganganalyse uitgevoerd waarbij de patiënt gefilmd wordt d.m.v. een high speed camera. Op basis van alle verzamelde informatie beslist de podoloog welke aanpassingen er noodzakelijk zijn voor uw voet. De zool die een podoloog maakt doet dus veel meer dan enkel steun geven. Er wordt dan ook eerder over “zooltherapie” meer dan over “steunzolen” gesproken.

Het is belangrijk te vermelden dat het absoluut mogelijk is dat uw podoloog na het onderzoek besluit dat zooltherapie u geen hulp kan bieden; dat de oorzaak van uw klachten niet ter hoogte van de voet terug te brengen is en dat b.v. kinesitherapie een betere optie is.Vaak biedt een combinatie van beide disciplines het beste resultaat.

Voor wie kan zooltherapie nuttig zijn?

Wat kan u verwachten?

Wanneer na onderling overleg besloten wordt over te gaan tot zooltherapie:

Neem gerust eens een kijkje bij BORGinsole